Golden Ho-Sail Vision Sales Center

At Design Interviews

(Excerpt) Interview with Golden Ho : Frank Scott: What is the main principle, idea and inspiration behind your design?. Golden Ho : Sail Vision lies in the southern area of Guangzhou Avenue, the Golden Axis in Wuhan. Surrounded by a dozen of campuses, it is brimming with confidence and vigor of youths who are courageous enough to accept novel things. Inspired by this, we created an experiencing space contrary to traditions in hope of activating thoughts of people in a tense and unsettled atmosphere. .Frank Scott: What has been your main focus in designing this work? Especially what did you want to achieve?. Golden Ho : With the current limitations of the conditions, the building slope is fully used based on the building, with the application of linear deconstruction theory to break the monotone dull cell order and to introduce the brand new order by breaking, stacking and restructuring. The internal shape of the building shape is like a giant funnel to attract the passenger flow, leading the visitors to enter the exhibition space of experience. .Frank Scott: What are your future plans for this award winning design?. Golden Ho : In the future design, PONE is tend to a strong personality narrative, a rich sense of material, plus the landscape like picture and delicate detail processing. According to different projects inject different thoughts, but ultimately return to the authenticity of the building, still to create the soul space, driving by human development in the right direction. .Frank Scott: How long did it take you to design this particular concept?. Golden Ho : The project completed in October 30th, 2015. Preparation, planning, draft, consummate, refining, etc, each link unfold exquisite and responsible attitude, integrate some modern elements. The project is full of PONE’s unique color, innovate boldly become one of the sign of PONE. .Frank Scott: Why did you design this particular concept? Was this design commissioned or did you decide to pursuit an inspiration?. Golden Ho : First of all, we are honored to cooperate with Wuhan Poly projects, the project of sales center’s function and inherent, etc, have gotten workmanlike demonstrate. .Frank Scott: Is your design being produced or used by another company, or do you plan to sell or lease the production rights or do you intent to produce your work yourself?. Golden Ho : None at all. We can use it to inspire our designer, and push them to get a higher level. In the future, we will create more miracles, to improve the human aesthetic .Frank Scott: What made you design this particular type of work?. Golden Ho : Sail Vision, surrounded by a dozen of campuses, it is brimming with confidence and vigor of youths who are courageous enough to accept novel things. Inspired by this, we created an experiencing space contrary to traditions in hope of activating people’s thoughts in a tense and unsettled atmosphere. Architectural spaces can create a space opposite with the traditions with the instability, uncertainty and tension to activate young people to think out of the real-life rules, and to use new logic to imagine a stereo vision of the future life and the world. .Frank Scott: Where there any other designs and/or designers that helped the influence the design of your work?. Golden Ho : The part of other designers that helped me to influence of design, is how to create an experience space, with the antithesis of tradition, in an atmosphere of tension and instability to activate people's mind. By our excellent designer team is careful about researching, making different plans, to weigh the feasibility of it. Step by step, and we implement a linear space of rich longing of future life. .Frank Scott: Who is the target customer for his design?. Golden Ho : Everyone who loves life .Frank Scott: What sets this design apart from other similar or resembling concepts?. Golden Ho : Sail Vision covers an area of 690 square meter. Because the exterior sloping roof architecture and main body are 14.7m high in the front part but only 2.8m in the rear part, it is necessary to break this rigid structure. The space takes on a form of a huge funnel, attracting the flow of people and leading visitors to the experiencing exhibition space. The interior space is linked among 5 layers. They are linked with each other progressively from large size to small size. .Frank Scott: How did you come up with the name for this design? What does it mean?. Golden Ho : Sail, means free and unconstraint, sail minimalist lines inspire us to shape a linear deconstruction of space, apply the vision o.[ End of Excerpt: Read complete interview with Golden Ho on Sail Vision Sales Center at design-interviews.com ]

Golden Ho-Sail Vision Sales Center Images:

VIA: http://www.design-interviews.com/design.php?ID=46238

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Cool Design News homepage.

Design Agency
Copyright © 2010 - 2017 Cool Design News - cooldesignnews.com - All Articles